Welkom in onze Holebibibliotheek


Draakplaats 2 - 2018 Antwerpen


www.holebibib.be


Open op zaterdag- en zondagnamiddag van 14u tot 16u

De catalogus kan je via deze link doorzoeken.


woensdag 1 juli 2015

Oorlog en terpetijn van Stefan Hertmans

Lieve lezers,

Om jullie niet op het 'verkeerde' been te zetten, dit boek heeft niets te zien met holebi-literatuur.  Het is wel bekroond met de Ako literatuurprijs 2014.

Als je graag leest en een mooi, aangrijpend boek wil smaken... een aanrader.

Het verhaal : kort voor de dood van Stefans grootvader ontvangt hij enkele schriftjes van hem.  Het duurt jaren voor Stefan de moed heeft de schriftjes te lezen.   De boekjes bevatten het levensverhaal van zijn grootvaders jeugd en de verschrikkingen als frontsoldaat in 'de groote oorlog'.   De armoedige jeugd, de oorlogsherinneringen en een verloren liefde maken zijn grootvader tot een wat introvert persoon.  Hij heeft één liefde gevonden, penselen en doek.

Nu hoor ik al zeggen, alweer een boek over WOI.  Het is inderdaad een belangrijk hoofdstuk in zijn grootvaders leven, de oorlog beschreven vanuit het standpunt van een gewone piot met de gruwelen en de verveling,  het onbegrijpelijke ook van de gevoerde strategieën.  De zoektocht naar het leven van zijn grootvader  aan de hand van de schriftjes maken van dit boek een menselijke ontdekkingsreis.
Onverwachte ontdekkingen  en minder fraaie kantjes maar o zo menselijk.
Voor de lezers woonachtig in het Gentse of afkomstig uit het Gentse zit er nog een extra dimensie in het boek, de herkenbaarheid van straten en pleinen, hoeken en winkels.  

Je voelt, ik heb het boek heel graag gelezen en wil het U ook aanbevelen.


Bij deze nog een link naar een anderen commentaar : LINK

Bert, uw boekenbeheerder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten