Welkom in onze Holebibibliotheek


Draakplaats 2 - 2018 Antwerpen


www.holebibib.be


Open op zaterdag- en zondagnamiddag van 14u tot 16u

De catalogus kan je via deze link doorzoeken.


zondag 26 juli 2015

Doorbraak van Jack Andraka en Matthew Lysiak

LL,Is er een nieuwe Einstein opgestaan?

Breakthrough’, ‘Doorbraak’ in het naar het Nederlands vertaald is een autobiografie van de Amerikaanse tiener Jack Andraka (nu 18). Van doorbraak gesproken. Op zijn vijftiende ontdekt Jack een snelle , goedkopere (vele malen) doeltreffende (100keer efficiënter dan de huidige) methode om in een vroeg stadium o.a. pancreaskanker op te sporen. Hij won dan ook verscheidene wetenschapsprijzen. Hij is dan ook gek op wetenschap en een doorzetter want een ontdekking doe je niet zomaar.
Jack werd ontvangen en geprezen door president Obama en door paus Franciscus en was ook in Ter Zake. Wat doet dat boek in deze blog zal je je afvragen? Wel Jack is ook homo en werd in het Lager Middelbaar ervoor duchtig gepest. Hij geeft op het einde van het boek tips tegen pesten. Zelf zat hij in een diepe depressie en ondernam een suïcidepoging.
Jack wil andere (jonge) mensen inspireren om hun dromen waar te maken en in zichzelf te (blijven) geloven.
Had ik dit boek maar kunnen lezen toen ik tiener was! Het is dan ook een aanrader voor jonge holebi’s, zeker zij die nog in de kast zitten, maar uiteindelijk heeft iedereen baat erbij.
Jack ANDRAKA & Matthew Lysiak, Doorbraak, Kluitman Alkmaar 2015, 256 pp Verkrijgbaar bij ’t Verschil.
Alex Scheirs

Geen opmerkingen:

Een reactie posten