Welkom in onze Holebibibliotheek


Draakplaats 2 - 2018 Antwerpen


www.holebibib.be


Open op zaterdag- en zondagnamiddag van 14u tot 16u

De catalogus kan je via deze link doorzoeken.


woensdag 8 juli 2015

Boekenleesclub - afspraak op zondag 2 augustus 2015

Lieve lezers,

Boekenleesclub : nieuwe afspraak op zondag 2/8/15 om 13u in boekhandel 't Verschil

Wij geluksvogels van Amy Bloom (vertaling)

"De vrouw van mijn vader was dood.  Mijn moeder zie dat we de auto naar zijn huis moesten nemen om te kijken wat er voor ons te halen viel."
Wat een vreemd begin van een boek.

Eva en Iris leren elkaar kennen als halfzussen.  In hun trotse traditie van grote zus-kleine zus dynamiek is Eva lange tijd het hulpje van Iris,  die haar zinnen  heeft gezet op een carrière als actrice.  Ze naait lovertjes aan Iris' jurken, moedigt haar aan en volgt haar gewillig naar Hollywood, waar het echte leven moet beginnen.  Als Iris door de paparazzi-foto's van haarzelf en haar vriendin ten val wordt gebracht, verhuizen grote en kleine zus naar New-York.
Daar begint voor Eva haar eigen leven, waar een hele reeks minder en meer geliefde mensen in en uitlopen: Francesco, een talentvolle make up-artiest, zijn zussen Bea en Carnie, een weeskind dat Danny heet en Gus de man van Reenie,  een Italiaanse, waar Iris tot over haar oren verliefd op wordt.

Anny Bloom vertelt in 'Wij geluksvogels' een verhaal over dromen, gemiste kansen en een zoektocht naar liefde en geluk in de jaren '40 van een een bruisend Amerika en een oorlogsvoerend Europa.
De titels van de hoofstukken zijn namen van liedjes uit de tijd waarin het boek zich afspeelt.
Amy Bmoom stopt in elke zin zoveel emotie dat de scherpte en de abruptheid ervoor zorgen dat je wordt vastgegrepen en het boek niet meer weg kunt leggen.    Hij is een wonderlijk boek met een schitterend taalgebruik dat je versteld doet staan.

Ann

Link-leesclub

Geen opmerkingen:

Een reactie posten