Welkom in onze Holebibibliotheek
Draakplaats 2 - 2018 Atnwerpen
Let op! wijziging openingsuren vanaf 1/4/2018
open op zaterdagmiddag van 14u tot 16u en op zondagmiddag van 14u tot 16uDe
catalogus kan je via deze link doorzoekenzaterdag 5 februari 2011

Explosieve Erfenis van Kim Baldwin en Xenia Alexiou

Explosieve Erfenis
een duizelingwekkende race tegen de klok
Kim Baldwin en Xenia  Alexiou

De lesbische 'special agent'  Allegro krijgt de opdracht een waardevolle diamant te
stelen.  Dit lijkt moeilijker te zijn dan gedacht.  Ze krijgt te maken met neonazi's en een fundamentalistische organisatie. Haar wereld en gevoelsleven worden volledig op hun kop gezet als ze verliefd wordt op het 'target'.
'Explosieve erfenis' is het tweede boek (van zeven!) geschreven door het duo  Kim Baldwin en Xenia  Alexiou. Deze roman won in 2010 de Golden Crown Literary Society Award, een Amerikaanse prijs voor lesbische fictie.  Hun eerste boek in deze serie, 'Dubbel doelwit', werd in 2010 tweede in de Nederlandse publieksverkiezing 'Beste
lesbisch boek'. Je hoeft de boeken niet in volgorde te lezen.  De schrijfsters hebben elkaar via mail leren kennen, Baldwin zocht een proeflezer die inhoudelijk inzicht in haar boeken had.  Zo is de samenwerking begonnen en schreven ze hun eerste boek (Dubbel doelwit) via mail en webcam.  De Amerikaanse Kim Baldwin woont met haar twee katte alleen en werkt partime als journaliste in Michigan (USA) waar ze ook haar romans schrijft.  De Griekse Xenia  Alexiou noemt zich een wereldburger en is in alle landen thuis.  Haar grootste passie is het fotograferen van kinderen in alle culturen, tevens haar grootste zwakte. 'Explosieve Erfenis' is een actie-avonturenroman die je met een helse snelheid, 'Mission Impossible-gewijs' vanaf de eerste bladzijde door het boek laat razen.  De halve wereld wordt afgereisd;  van Zwitserland naar Nederland, van Afganistan tot Berlijn en Amerika.  Liefhebbers van dit genre zullen hun hartje ophalen!
Het verhaal volgt de missie van de lesbische special agent met de codenaam Allegro om de Blue Star of Seterehe Abi Rang, een kostbare diamant die ooit in de Perzische kroon zat, te stelen.  Deze opdracht met de codenaam 'Operatie Noorderzon' wordt geleid door de Amerikaanse Militaire Inlichtingendienst 'Elite Operatives Organization (EOO), die veelbelovende kinderen uit weeshuizen wereldwijd rekruteert en hen opleidt tot geheimagenten met een 'License to Kill'.
Special agent  Allegro's leven, in haar gewone doen werkend als Formule 1- automonteur, wordt totaal op zijn kop gezet bij het leren kennen van barones van der Jagt, een eenzame lesbische  vamp. Allegro wordt hopeloos verliefd op deze vrouw, de vrouw die via erfenis van haar vader de 15,8 karaats diamant verkrijgt en die Allegro van haar moet stelen.  Allegro's tweestrijd tussen haar opdracht en haar liefde voor de barones kan je je wel indenken. De 'routineklus' wordt een spurt tegen de tijd.  In ruil voor de edelsteen zou de Afghaanse regering informatie van een op handen zijnde terroristische  aanslag in Londen en Rome prijsgeven aan de Amerikanen.  Indien niet op tijd worden de geprogrammeerde kernraketten afgeschoten. Rr liggen nog andere kapers op de loer.   Een neo-nazi die zijn vader, een nazi-kopstuk, wil wreken.  Tijdens de tweede wereldoorlog had deze laatste de diamant in zijn bezit gekregen van een jood die later naar Auschwitz is afgevoerd.  De Nedelandse kolonel van der Jagt had de gestapoman op het einde van de oorlog herkend en voor zijn vrijlating al de gestolen schatten van de joden, waaronder de Blue Star zich bevond, opgeëist.  Daarna had van de Jagt het nazi-kopstuk verraden aan de politie waardoor hij werd veroordeeld en geëxecuteerd.  Zijn zwangere vrouw bleef achter. 
Nadia Daems

Op volgende site kan de booktrailer bekijken van 'Explosieve erfenis'
http://www.lesbischlezen.nl


Explosieve erfenis zit in de bib onder F1010/2759 
Dubbel doelwit onder F1010/2455


Boekbespreking verschenen in De Magneet winter 2010 jaargang 14

Geen opmerkingen:

Een reactie posten