Welkom in onze Holebibibliotheek


Draakplaats 2 - 2018 Antwerpen


www.holebibib.be


Open op zaterdag- en zondagnamiddag van 14u tot 16u

De catalogus kan je via deze link doorzoeken.


zondag 30 januari 2011

Uw holebiboek 2011

        En de winnaar  is... :
C. Devooght met het boek  Actie voor onze roze juf van Netty van Kaathoven.
C. zegt: Ik kies voor 'Actie voor onze roze juf' van N v. K. Ze beschrijft op een leuke, begrijpelijke manier hoe het is om als kind van twee mama's door het leven te gaan.  Aangename woordkeuze, ook mooi om voor te lezen, een interessant boek.
Proficiat!

Natuurlijk zijn er nog meer 'beste boeken' door onze lezers verkozen, een bloemlezing van uw reacties, LL


-Vrijages van Pia Fraus
waarom? Een belgische auteur, een fantastisch, gedurfd, taboedoorbrekend en sexy boek!

-Explosieve erfenis van Kim Baldwin en Xenia Alexiou

-Het experiment, divers auteurs
dit is mijn favoriet omdat er voor iedere stemming wel een verhaal is.


-Kussen tussen pita en friet van Evelien Van Landeghem
Ik vond dit boek het meest herkenbaar voor mijn persoonlijke situatie.  Ik heb het boek dan ook in één ruk uitgelezen (iets wat ik zelden doe)

-Kamer van Emma Donoghue
Grappige kijk op een serieus thema.  Verschillende standpunten in één boek (en een kind en een moeder die haar kind opvoed en de grootouders)
Mannen spelen wel een rol maar hebben geen stem.

-Spiegeljongen van Floortje Zwigtman
Mijn beste boek is er niet één, het zijn er meteen drie: namelijk de trilogie van Floortje Zwigtman.  Dat gaat toch gauw om een kilo boeken.  Spiegeljongen alleen is al 600 pagina's, maar geen seconde spijt van gehad.
ook
dat is voor mij de overduidelijke winnaar.  Tranen met tuiten gehuild op het einde, geweldig geschreven en waanzinnig meeslepend.
ook
Laat dit alsjeblieft door Ivory-Merchant verfilmd worden.

-Dubbel Leven van Micha Meinderts
Ik heb het boek twee keer gelezen, één keer voor het verhaal en één keer voor de mooie zinnen.
...Micha geeft een onthutsend eerlijke inkijk in Arthurs  leven en in zijn hoofd.  Hoe langer ik las, hoe meer ik van Arthur ging houden.

-Suicide Notes  van Michel Thomas Ford
is het nu omdat er tegenwoordig geen kinderen  meer  bestaan, of is het omdat ik zelf gewoon weiger om volwassen(er) te worden, ik hou het graag, net als de uitgever trouwens, bij het klassement jongvolwassenen.  Ook de thema's zitten in in dezelfde vlees-nog-vis, zone.  Homoseksualiteit mag dan ondertussen van alle leeftijden worden genoemd, psychiatrie is toch een eerder een grotemensen-aangelegenheid... of toch weer niet.

-Onderstroom van Bart Yates
ik vond dit boek fenomenaal geschreven: grappig, verrassend, en emotioneel bindend.  Rationeel gezien weet ik dat de hoofdpersonages niet goed bezig zijn, ze maken fouten.  Emotioneel kan je niet anders dan ze willen omarmen en zeggen dat alles goed komt.

-Het leugenhuis van Anne B.  Ragde
Het bloed kruipt waar het niet gaan kan.  Zo zou je deze trilogie (in wording) kunnen omschrijven.  Het verhaal speelt zich af op een varkensboerderij in het hoge noorden van Noorwegen.  Deze familie, bestaande uit 6 hoofdpersonages worden volledig 'uitgekleed' en uitgediept tot levende mensen.  Het duistere familiegeheim staat centraal in de boeken.

1 opmerking:

  1. Toch leuk om te horen wat mensen over je boek te zeggen hebben. Nu de anderen uit dit lijstje maar eens gaan lezen (voor zover ik dat al niet gedaan had natuurlijk)!

    BeantwoordenVerwijderen