Welkom in onze Holebibibliotheek


Draakplaats 2 - 2018 Antwerpen


www.holebibib.be


Open op zaterdag- en zondagnamiddag van 14u tot 16u

De catalogus kan je via deze link doorzoeken.


zaterdag 6 mei 2017

Boekenleesclub - Afspraak 2/7/2017

LL,

De boekleesclub van de Holebibib Antwerpen plant een volgende bijeenkomst op
Zondag 2 juli 2017 om 13.30u
Het Roze Huis - holebibib, uiHDraakplaats 2 te Antwerpen.
Volgend boek zullen we dan bespreken:

Een lied voor Achilles – Madeline Miller


Madeline Miller heeft op bewonderingswaardige wijze de klassieker Ilias opnieuw vormgegeven in een eigentijdse, spannende roman. Een lezer schreef op het internet: “Prachtige klassieker in een leuk jasje. Het verhaal wordt verteld vanuit een andere invalshoek en dit maakt het net leuk en origineel. Heel vlot geschreven, een plezier om te lezen.”
In een gesprek met Johan De Haes voor Cobra.be wijst Madeline Miller er op dat het hoofdpersonage in haar roman Patroclus is, een mysterieuze man uit de Ilias van Homerus, maar wel de man op wie Achilles verliefd was. "Al in de oudheid was daar discussie over".
Madeline Miller combineert in dit boek de realiteit van de Trojaanse oorlog met halfgoden, zoals centauren, "precies zoals in de wereld van Homerus". En ze gebruikt po√ętische, lyrische taal, "zoals Sappho of Catullus."
Madeline Miller is zelf met de klassiekers opgegroeid en ze breekt een lans voor deze Griekse verhalen. "Ze blijven tot ons spreken, zelfs al zijn alle omstandigheden anders. Auteurs van wie het werk blijft bestaan, hebben de menselijke aard echt begrepen".

Graag tot zondag 2 juli!
Welkom!
Ann

Geen opmerkingen:

Een reactie posten