Welkom in onze Holebibibliotheek


Draakplaats 2 - 2018 Antwerpen


www.holebibib.be


Open op zaterdag- en zondagnamiddag van 14u tot 16u

De catalogus kan je via deze link doorzoeken.


dinsdag 19 juni 2012

Een Roze Plank......

LL,

De introductie op 23 juni van een 'Roze Plank' in een aantal boekhandels doet heel wat pennen krassen en knarsen (of beter: toetsenborden rammelen). Ik denk niet dat u erg verbaasd zal zijn, lieve lezer, dat ik het als medewerker van de bib een goed initiatief vind. Ik werk tenslotte mee aan het vullen van een forse roze plank met +- 2.500 holebi-boeken. (Mag ik hier nog even laten vallen dat onze plank echt veel te klein is geworden!)


Ik heb als boekenbeheerder van de bib enige tijd geleden de discussie nog gevoerd over het al dan niet 'hokjesdenken' van onze bib, het argument van de tegenstanders. "En dan de indeling van fictie in mannenboeken en vrouwenboeken dan kan toch helemaal niet!" Vreemd, jeugdboeken, poëzie en biografieën mogen wel apart. Begrijpe wie kan.

Veeeele jaren terug (ja, toen de dieren nog spraken) kon je in boekhandel 'De Groene Waterman' een apart stekje vinden met recent uitgebrachte holebi-boeken. Ik was blij dat ik voor het verwerven van mijn 'speciale' boeken niets hoefde te vragen. Het ter hand nemen en betalen vond ik toen al zwaar genoeg. Ondertussen zijn vele Roze zaterdagen, Roze huizen, Roze aktiegroepen allerhande gepasseerd maar ik ga er vanuit dat vandaag nog steeds meisjes en jongens, mannen en vrouwen de houvast van een boekenplank kunnen gebruiken.

Ik ben nu vele boeken en boekjes verder, maar ga met groot plezier naar ''t Verschil', De holebiboekhandel van Antwerpen. Is dat 'hokjesdenken'? Neen, het is makkelijk en aangenaam tegelijk, met de deskundigheid van Bart en Joanna er bovenop.bert, uw boekenbeheerder.

Kijk ook even  :
http://www.zizo-magazine.be/node/991
http://holebiplus.skynetblogs.be/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten