Welkom in onze Holebibibliotheek


Draakplaats 2 - 2018 Antwerpen


www.holebibib.be


open op zondagnamiddag van 14u tot 17u

De catalogus kan je via deze link doorzoeken.


vrijdag 20 mei 2022

Nieuw in de Holebibib: De biografie van alleskunner Jos Brink

 Jongere lezers zullen hem wellicht niet kennen -hij stierf in 2007-maar Jos Brink was een fenomeen in Nederland en Vlaanderen. Naar Wedden dat…? keken op het hoogtepunt 14 miljoen mensen. Met zijn musicals en cabaretvoorstellingen trok hij volle zalen. Hij schreef[1], schilderde, preekte. Jos was pastor in de alternatieve kerk ‘De Duif’ in Amsterdam en deed aan stervensbegeleiding.

Hij maakte, voor die tijd (jaren zestig) ongebruikelijk , geen geheim van zijn relatie met Frank Sanders (ook theaterman). ‘Met Jos Brink. Vindt u mij een viespeuk? Nee? Dan is uw zoon het ook niet.’ Zo hielp hij een jonge homo die moeite had uit de kast te komen; de ouders verbouwereerd achterlatend.

Deze biografie doet recht aan Brinks enorme betekenis voor de cultuur en voor de positie van homo’s, zonder blind te zijn voor de minder mooie kanten van een van Nederlands bekendste televisiepersoonlijkheden. (Naar de achterflap.)

Je kan het boek ontlenen in de holebibib of kopen in Kartonnen Dozen (€21,99) of anderszins ISBN 978 90 00 37551 6  ISBN 978 90 00 37552 3 (e-book).

{1}Van den Oetelaar, ‘Jos Brink. De Biografie van een uniek TV- en Theatertalent.’ Spectrum 2021;
{2}O.a. ‘Eenling is Geenling’, Jos Brink ‘(Bijbel en Homoseksualiteit); ‘Bouwen met Puin’, Jos brink (Heeft de Kerk toekomst?),






Geen opmerkingen:

Een reactie posten