Welkom in onze Holebibibliotheek


Draakplaats 2 - 2018 Antwerpen


www.holebibib.be


Open op zaterdag- en zondagnamiddag van 14u tot 16u

De catalogus kan je via deze link doorzoeken.


woensdag 16 december 2020

Binnenkort in de Bib: een postuum werk van Guido Hermans

In het archief van onze holebibib zat een prachtig werkje van onze betreurde Guido Hermans (1945 – 2012) ‘Proud to be gay en de redenen waarom.’  Tussen haakjes Guido was lid van het onthaalteam van het Roze Huis en een zeer creatief iemand. Hij heeft ook deel uitgemaakt van het Bestuur van Het Roze Huis.  We hebben het manuscript een nieuwe lay-out gegeven (boekvorm). 

Ook al dateert het uit 2004 toch blijft het actueel en boeiend. Guido heeft geen wetenschappelijke pretentie – al is de bibliografie indrukwekkend – maar gebruikt de biologie en vooral de evolutiebiologie als basis. Zijn hypothese is aannemelijk: homo’s hebben gediend en dienen in de maatschappij als agressieremmers. Hij maakt ook gebruik van de ‘memen’, sinds Dawkins de ‘culturele genen’, opvattingen die overgeërfd worden van generatie op generatie.

Is het saaie literatuur? Helemaal niet. Vaak grijpt Guido terug naar zijn eigen levensverhaal. Van een heterobestaan is hij via de biseksualiteit eindelijk thuisgekomen (uit de kast) als homo.

Wie als eerste kan achterhalen op welke speciale manier Guido feestelijkheden van het Roze Huis opfleurde, wacht een leuke verrassing. Geef de naam van het personage dat hij toen altijd uitbeeldde. Stuur een mailtje naar holebibib@gmail.com met de vermelding 'Guido Hermans'. De winnaar zal op dit blog bekend gemaakt worden.

Guido Hermans, Proud to be gay en de redenen waarom, pro manuscripto (deels bijgewerkt) 2004, 165 pp.
Noot:  een welgemeende 'dank u '  aan het adres van  Alex Scheirs voor het idee en de uitvoering ervan.