Welkom in onze Holebibibliotheek


Draakplaats 2 - 2018 Antwerpen


www.holebibib.be


open op zondagnamiddag van 14u tot 17u

De catalogus kan je via deze link doorzoeken.


donderdag 12 januari 2023

Leesclub HolebiBib op zondag 5 maart om 13u30

Volgende keer lezen we de roman Alhambra van Filip Keymeulen, aangebracht door Ann.

Straathoekwerker Filip Keymeulen kroop voor het eerst in zijn pen voor een opiniestuk toen Jordy Brouillard (19) in 2016 dakloos overleed. Het louterende effect van schrijven bracht hem nu tot de roman Alhambra, die leest als een stomp in de maag.

Alhambra is de debuutroman van de 45-jarige Herentenaar Filip Keymeulen. U denkt bij Alhambra wellicht aan het Moorse fort in Granada, maar de titel verwijst naar een wijk in onze eigen hoofdstad, linksboven in de Brusselse vijfhoek. Keymeulen kent de buurt als zijn broekzak. Hij werkt er al dertien jaar als straathoekwerker met mensen aan de rand van de samenleving: verslaafden, prostituees en thuislozen. Hijzelf gebruikt die etiketten zelden. Hij spreekt vol warmte over ‘zijn gasten’ en ‘veelvuldig gekwetste mensen’.

Aangevuurd door hartstocht en mislukking ontvlamt het bijzondere liefdesverhaal van de flamboyante La Flanelle en straatmuzikant Tonio onmiddellijk. Wanneer ze in hartje Brussel hun nachten niet doorbrengen op de spoedafdeling, wordt er gelogeerd in afgeleefde hotels van de Alhambrawijk of duiken ze in het burleske nachtleven.Geholpen door te veel cocaïne en alcohol, zakken ze steeds dieper weg.Filip Keymeulen (1975) duikt met deze beklijvende debuutroman loodrecht in de Brusselse daklozenwereld.


                    
           Zondag 5 maart om 13u30 in de Holebibib, Draakplaats 2.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten