Welkom in onze Holebibibliotheek


Draakplaats 2 - 2018 Antwerpen


www.holebibib.be


Open op zaterdag- en zondagnamiddag van 14u tot 16u

De catalogus kan je via deze link doorzoeken.


dinsdag 10 januari 2017

40+ Homo's, Gay midlife van Philip MeelhuysenLL,


Homo’s en hun midlife….
Van heteromannen weten we dat ze een midlifecrisis kunnen doormaken. Ze kopen plots een moto, veranderen van vrouw of van werk…. Hoe zit dat echter met de homomannen? Er is weinig over geweten. Ze zijn afwezig in de  (homo)media. Daarom startte de Nederlander Philip Meelhuysen, zelf in zijn midlife, met een enquête bij 120  midlife homomannen en vijftien gesprekken met dezelfde groep. De auteur situeert deze levensfase tussen de 40 en 60 jaar. Anderen tellen er vijf jaar ervoor en erna bij.
De meeste homo’s blijken simpelweg niet dezelfde chronologische kaart te hebben als hetero’s. Ze hebben meestal geen kinderen of kleinkinderen. Dat heeft tot gevolg dat  homorelaties een andere dynamiek bezitten. Meelhuysen snijdt vele onderwerpen aan: dating (lieg je over je leeftijd?),  labels, relaties, seks, kapitaal, rolmodellen om er maar enkele te noemen.  Er zijn nog andere onderwerpen die niet aan  bod komen zoals vriendschappen en carrière (auteur geeft dit zelf toe) maar men kan terecht op de blog homidlife.com  Als groot pluspunt van de midlife fungeren de vrijheid en het volwassen worden.
Meelhuysen refereert vaak terecht naar het Amerikaans boek van Harold Kooden, Golden  Men, The Power of Gay Midlife, verschenen in 2000 (Avon Books inc.  40+ Homo’s is een aan te raden boek zeker voor wie zelf in zijn midlife zit en meer inzicht wil verwerven. Een minpunt vind ik de meestal heel kleine figuren –nauwelijks te lezen. Worden mijn ogen misschien slechter?      
                                          
Philip Meelhuysen, 40+ Homo’s. Gay Midlife,Karakters Uitgevers, uithoorn, 2016, 256 pp. ISBN 978 90  452 1149 7
Te koop bij Kartonnen Dozen (17,99 €) en te ontlenen in de Holebibib.


Alex Scheirs , december 2016                                     

Noot :
Op vrijdag 10/2/2017 20u  kan u in Kartonnen Dozen - Draakstraat 34 Antwerpen 
de boekvoorstelling van het boek 40+ bijwonen. 

zie hiervoor ook link kartonnen dozen januari 2017


Geen opmerkingen:

Een reactie posten