Welkom in onze Holebibibliotheek
Draakplaats 2 - 2018 Atnwerpen
Let op! wijziging openingsuren vanaf 1/4/2018
open op zaterdagmiddag van 14u tot 16u en op zondagmiddag van 14u tot 16uDe
catalogus kan je via deze link doorzoekendinsdag 13 december 2016

Boekenleesclub - nieuwe afspraak 19/02/2017

Lieve lezers,


De boekleesclub van de Holebibib Antwerpen plant een volgende bijeenkomst op
Zondag 19 februari 2017 om 13.30u
Het Roze Huis - holebibib, Draakplaats 2 te Antwerpen.
Volgend boek zullen we dan bespreken:

Dandy uit het noorden – Jan Guillou
Hoewel Dandy uit het noorden het tweede deel uitmaakt van een trilogie, kan het boek perfect los van zijn voorganger en navolger gelezen worden.

Ook dit deel beschrijft de aanloop naar de Eerste Wereldoorlog en hoe daar in Engeland op werd gereageerd. Guillou heeft merkbaar veel research gedaan. Zo komen we in dit schitterende deel  uiteenlopende figuren als Bertrand Russel, Roger Casement, Roger Fry, Vanessa Bell, Duncan Grant, Dory Carrington, Lytton Strachey en Maynard Keynes tegen.

Prachtig ook is de liefdegeschiedenis tussen Sverre en Albie en hoe binnen adellijke kringen doorgaans op homoseksualiteit werd gereageerd. Opmerkelijk is dat Guillou ondanks deze ode aan de Hellenistische levenshouding een omstreden standpunt inneemt als het om homoseksualiteit gaat.

Dandy uit het noorden toont de waanzin van de volkssentimenten, de invloed van de conservatieve pers en de vechtlust van kunstenaars die naar vrijheid streven. Het schetst een indrukwekkend veelzijdig beeld van een roerige eeuw, vanuit de ogen van twee gentlemen die zielsveel van elkaar houden. Het boek is een geslaagd epos dat met geduld prachtig tot leven komt.

Graag tot zondag 19 februari!
Welkom!
Ann

Geen opmerkingen:

Een reactie posten