Welkom in onze Holebibibliotheek


Draakplaats 2 - 2018 Antwerpen


www.holebibib.be


Open op zaterdag- en zondagnamiddag van 14u tot 16u

De catalogus kan je via deze link doorzoeken.


zaterdag 8 augustus 2015

Boekenleesclub - volgende afspraak zondag 4/10/15

Lieve lezers,


De volgende bijeenkomst van de boekleesclub is gepland op zondag 4 oktober 2015 om 14.30u (ipv 13u) in 't Verschil. Volgend boek zullen we dan bespreken:
'Verzwijging' van Rupert Thomson.
(Vertaling van “Secrecy”)

Florence, 1691. Beeldhouwer Gaetano Zummo krijgt van een van de laatst heersende Medici een bijzondere opdracht: hij moet een wassen beeld creƫren van de perfecte naakte vrouw.
Vervolgens  raakt hij geobsedeerd door de mysterieuze Faustina, een vrouw die haar eigen duistere achtergrond heeft en misschien wel veel gevaarlijker is dan hij ooit had kunnen vermoeden.
 “Verzwijging” is een liefdesverhaal, een moordroman en een portret van een beroemde stad in tijden van gedwongen soberheid. Het gaat over wat verborgen ligt en verboden wordt, maar tegelijkertijd over menselijke passie en duistere onthullingen.
Thomson vertelt op meeslepende wijze over de belevenissen van de 17e eeuwse kunstenaar Zummo. Op veel momenten neemt de auteur goed de tijd om gebeurtenissen uit het leven van Zummo te beschrijven – en soms volgt er ineens een behoorlijke tijdssprong, waar je als lezer wel even aan moet wennen.
Het duurt een paar pagina’s voor het boek op gang komt en je in het verhaal zit, maar vanaf dat moment kan je alleen maar genieten van de schrijfstijl en de gelaagde plot.
Links :
http://www.standaardboekhandel
(http://mustreads.nl/recensie
(http://www.italieuitgelicht.nl
Graag tot dan!
ann

Geen opmerkingen:

Een reactie posten