Welkom in onze Holebibibliotheek


Draakplaats 2 - 2018 Antwerpen


www.holebibib.be


Open op zaterdag- en zondagnamiddag van 14u tot 16u

De catalogus kan je via deze link doorzoeken.


donderdag 11 september 2014

Boekenleesclub - nieuwe afspraak 9/11/2014

Lieve lezers,


De volgende boekleesclub gaat door op zondag 9 november 2014 om 13u in boekhandel 't Verschil. Het boek dat we gaan lezen is 
"Olie op doek" van Jonathan Kemp.

Mededeling van de leesclub :

"Onze nieuwste keuze voor de volgende boekleesclub is ‘Olie op doek’. Dat is de vertaling door Johanna Pas (’t Verschil) van ‘London Triptych’ van Engels schrijver Jonathan Kemp.
Dit staat er ondermeer op de achterflap:
“Jongenshoeren, aristocraten, kunstenaars en criminelen bevolken dit krachtige debuut waarin Jonathan Kemp de levens en liefdes van drie erg verschillende mannen over een tijdspanne van enkele decennia meesterlijk in elkaar laat grijpen.”
De verhaalmotieven van homoseksualiteit, prostitutie en criminaliteit schetsen een beeld van de verborgen geschiedenis van homo's in Londen, maar het centrale thema is het vergeefse verlangen naar liefde en erkenning. De auteur deed veel onderzoek (in 1894 staat Oscar Wilde en diens zedenproces centraal) en vervlecht de drie perioden in losse episodes die een grote samenhang suggereren.
In het nawoord zegt Jonathan Kemp dat hij geen geschiedenisboek wilde schrijven maar dat hij de geschiedenis wilde gebruiken om als achtergrond te fungeren en dat hij de stad Londen als vierde personage wilde gebruiken.
 "Op 28/2/2013 verscheen er reeds een blogje over dit boek opgezonden door Alex Scheirs.
( link)


uw boekenbeheerder
Bert

Geen opmerkingen:

Een reactie posten