Welkom in onze Holebibibliotheek


Draakplaats 2 - 2018 Antwerpen


www.holebibib.be


Open op zaterdag- en zondagnamiddag van 14u tot 16u

De catalogus kan je via deze link doorzoeken.


maandag 21 juli 2014

Boekenleesclub Holebibib - nieuwe afspraak - zaterdag 30/8/2014

Boekenleesclub Holebibib 
Nieuw boek, nieuwe afspraak 

Het Dagboek van Eefje Jonker
Bezorgd en van een nawoord voorzien door Robert Anker

'In 2010', zo noteert Robert Anker in het voorwoord, 'kreeg ik de beschikking over een dagboek dat een tante van mij had bijgehouden van wie niemand in de familie ooit had gehoord (ik noem haar "tante" hoewel het correcte woord "achternicht" zou zijn).' Die tante was ter wereld gekomen als ongewenst kind van een in de familie ongewenste vrouw. Eefje werd opgevoed door vrienden van een broer van de verwekker. Op haar achttiende verjaardag, op 11 mei 1928, kreeg Eefje te horen dat ze niet Eefje de Zeeuw maar Eefje Jonker was. Op die dag is ze haar dagboek begonnen, dat ze onregelmatig bijhield in meerdere schoolschriften (waarvan er één verdwenen is), tot 9 mei 1956 (plus nog een ongedateerde notitie)
Robert Anker, schrijver, dichter, criticus én leraar Nederlands, werd op 27 april 1946 geboren in Oostwoud (Nederland). Na enige succesvolle dichtbundels te hebben gepubliceerd, debuteerde hij –ook succesvol- als prozaschrijver. Robert  Anker woont en werkt in Amsterdam.
“Het dagboek van Eefje Jonker is zo openhartig, zo ontroerend, zo schokkend en zo goed geschreven dat het een daad van rechtvaardigheid is dat het wordt uitgegeven.” zegt de achterflap van het boek. Want er gebeurt nogal wat in het leven van dit ogenschijnlijk eenvoudig meisje…
Ben je even benieuwd als wij naar hoe dat leven er dan wel uitzag?

 Je bent van harte welkom om het boek in de holebibib-leesclub mee te bespreken op zaterdag (uitzonderlijk op zaterdag) 30 augustus a.s. van 13 tot 15u in ’t Verschil, Minderbroedersrui 33 te Antwerpen. Het boek is ook daar te verkrijgen.


Ann


Geen opmerkingen:

Een reactie posten