Welkom in onze Holebibibliotheek


Draakplaats 2 - 2018 Antwerpen


www.holebibib.be


Open op zaterdag- en zondagnamiddag van 14u tot 16u

De catalogus kan je via deze link doorzoeken.


zaterdag 24 mei 2014

Boekenleesclub Holebibib

Lieve lezers,

Enkele jaren geleden ontstond het idee om in de schoot van de bib een boekenleesclub op te starten.
Het heeft allemaal even geduurd maar in de zomer van 2013 werd het concreet.  Ondertussen bestaat de boekenleesclub een klein jaar.  Dringend tijd om op dit blog erover te berichten.

...........................Boekenleesclub Holebibib...........................


We komen opnieuw samen op zondag 22/6/2014 om 13u in boekhandel 't Verschil-minderbroedersrui 33-2000 Antwerpen

Volgend boek staat dat op het programma staat: 'De Vliegenvanger' een roman op naam van Ravelli.

"De Vliegenvanger'  is een erotische  en confronterende geschiedenis  van een man die alle emotionele risico's in het leven probeert te omzeilen.
'Houd God voor ogen en je gulp gesloten", met dit advies wordt Peter naar het seminarie gestuurd.  Tevergeefs.  'De Vliegenvanger' vertelt het meeslepende  liefdesverhaal van een student die een intieme relatie heeft met een meisje en tegelijk verliefd is op een jongen.  Voor deze 'dubbele fout' wordt hij verbannen uit het klooster waar hij zijn opleiding volgt.  De ontspoorde geestelijke vlucht uit schaamte naar het buitenland, waar hij een leven leidt vol passie en bedrog.
Hij besluit charlatan te worden -alleen al vanwege het woord- en verheft zichzelf in de adelstand.  Als Graaf Ravelli maakt hij furore in Rome en wordt de minnaar van  een barones die hem introduceert in de betere kringen.  Na een paar uitbundige misverstanden eindigt Peter als bedelaar en besluit terug te keren naar Nederland, waar de tweede wereldoorlog is uitgebroken.  Hij raakt betrokken bij het verzet, wordt gevangen genomen en ter dood veroordeeld.  Peter heeft de gave die hem zijn leven zal redden.
Na een paar bruisende liefdesavonturen besluit hij op zoek te gaan naar de twee grote liefdes uit zijn jeugd.
De roman is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.  Op latere leeftijd schrijft de verzamelaar van verboden liefdes zijn memoires.  Deze zijn nooit gepubliceerd, maar zijn nu, jaren later, een belangrijke bron van inspiratie voor 'De Vliegenvanger'.

vraaggesprek over het boek  (youtube)

 de boekenleesclub holebibib

Mannen en vrouwen die graag mee willen instappen: graag en welkom!
Je kan terecht op datum van de volgende afspraak in 't Verschil of mailen naar
Ann (ann.vandevloet@hotmail.com)

Voor diegenen die niet weten wat een boekenleesclub doet:
Wij beslissen om samen een boek te lezen en zetten ons daarna  bijeen om  over alle facetten van het boek te spreken  maar ook hoe we  zelf ervoeren.    Dit resulteert meestal in een boekbespreking op papier.  

Bert, uw boekenbeheerder 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten