Welkom in onze Holebibibliotheek


Draakplaats 2 - 2018 Antwerpen


www.holebibib.be


Open op zaterdag- en zondagnamiddag van 14u tot 16u

De catalogus kan je via deze link doorzoeken.


woensdag 22 augustus 2012

Diggers van Gaea Schoeters

Lieve lezer,

2014 is eigenlijk niet meer zo ver weg en dat begin je te merken.  Op meerdere fronten is men bezig om u, lieve lezer,  te herinneren dat het begin van  wereldoorlog I  niet mag worden vergeten. 
Op mijn tafel liggen twee recent uitgegeven boeken die allebei om hun wijze hieraan meehelpen, met name 'De witte veer' van John Boyne en 'Diggers' van
Gaea Schoeters.
 Het blote feit dat deze boeken op dit blog worden gezet duidt op een holebi kantje, maar evenzogoed maak je kennis met de ellende en gruwel van de 'Groote oorlog",  het is bij wijle ploeteren tot aan knieën in de Vlaamse modder..

'Diggers' is een literaire thriller. Als ik goed heb begrepen bedoelt om te verfilmen voor televisie, wat niet is gebeurd.  De schrijfster vond het verhaal te goed om te verworden tot enkel bits en bites op een schijfje en heeft het herwerkt tot een roman.  Een verhaal over afspraakjes, kuiperij, misdaad, racisme, chantage, hebzucht, kleine politiek kortom de minder fraaie kant van ons, mensen.  Waar gaat het over: een student heeft dringend centen nodig (welke student niet?)  en neemt als aankomend archeoloog een 'jobke' aan met een verboden tintje.  Hij zal, met de hulp van enkele vrienden een akker in de  Westhoek ontdoen (diggen, graven) van  mogelijke vondsten uit wereld oorlog I. 
Het boek is  al interessant door alle informatie die je meekrijgt van een belangrijke periode uit onze geschiedenis.   Het is een lijvig(+600blz.) en spannend boek ook, soms ietwat ongeloofwaardig maar onderhoudend.
Een boek over vriendschap en het aftasten van de grens tussen vriendschap en liefde.  Is het voelen van een diepe, gelijkslachtelijke vriendschap, zonder  deze ten volle lichamelijk  te beleven toch homofiele liefde? Deze vraag komt vooral aan bod in het eerste deel van het boek.

Let op deze roman begint met volgende woorden: "Ik ben geen homo. Absoluut niet. Niet uit overtuiging, niet omdat ik er geen wil zijn, maar gewoon omdat ik er geen aanleg voor heb.  Echt niet."

'Diggers' is te koop in boekhandel 't Verschil.

Echt de moeite:
Vergeet niet te kijken naar de trailer

Het is niet de eerste keer dat Gaea Schoeters en de holebibib elkaar ontmoetten. Zondag 26 april 2009 was er in  Het Roze Huis - Antwerpse Regenboogkoepel vzw Draakplaats Antwerpen een brunch/ boekvoorstelling van ‘Meisjes, moslims en motoren’, een reisboek van haar hand


Bert, uw boekenbeheerder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten