Welkom in onze Holebibibliotheek
Draakplaats 2 - 2018 Atnwerpen
Let op! wijziging openingsuren vanaf 1/4/2018
open op zaterdagmiddag van 14u tot 16u en op zondagmiddag van 14u tot 16uDe
catalogus kan je via deze link doorzoekenzaterdag 19 mei 2012

Coming-out van Nine Cornelissen en Miriam Van Damme

Lieve Lezers,

Op zondag 3 juni vanaf 14u wordt het boek 'coming-out' gepresenteerd in boekhandel 't Verschil te Antwerpen.  Het boekje belandde reeds nu in het postvak van de holebibib.  (dank u Alex). 
Het is binnenkort in de bib te vinden  onder de noemer 'biografieën' als F2000/3312

De schrijfsters-samenstellers Nine en Miriam "stonden stil bij hun eigen coming-out verhaal en beseften hoe deze impactvolle gebeurtenis jaren later verdween in een vage herinnering.  Met dit boek brengen ze je naar het belangrijke moment waarop talrijke mensen voor de keuze stonden: uitkomen voor jezelf of voor altijd leven als een ander."  Tot zover een citaat uit de achterflap tekst van het boek.
Coming-out, heb ik dat al niet eens gelezen in een of ander boek? Natuurlijk, het is moment waar zowat elke holebitrans een keer 'doormoet'.  Er is dan ook al wat literatuur aan besteed.

Waarom dan nog een boekje?   Het is om te beginnen een mooi vormgegeven boek.  Elk verhaal is geïllustreerd met een foto van de verteller.  Geen V. uit B. maar Véronique uit Brussel. Dit brengt de verhalen dichterbij.   Wat ook opvalt is de lengte van de verhalen, niet enkele regeltjes maar 5,6,7 bladzijden.  Zo krijgen  de verhalen van Tom, Ineke, Marjan, Guido, Véronique, Jamal, Evelien, Michael, Karolien, Joris, Kelly en Geert de plaats die ze verdienen.  
Geen wetenschappelijke verantwoording in een lang voorwoord.  Neen: de verhalen met telkens enkele persoonlijke tips van de verteller.  Niet meer, niet minder.  Als lezer word je niet aan het handje gehouden.  Maak je eigen conclusies, herken de situaties en voor de wat 'gevorderden'
onder de lezers, glimlach af en toe.
.Een mooi boekje, vlot leesbaar en hanteerbaar.  Hoort thuis in ELKE bib, elke school, elk jeugdhuis.
Dank U dames voor jullie initiatief.

Bert De Cooman, uw boekenbeheerder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten