Welkom in onze Holebibibliotheek


Draakplaats 2 - 2018 Antwerpen


www.holebibib.be


Open op zaterdag- en zondagnamiddag van 14u tot 16u

De catalogus kan je via deze link doorzoeken.


zondag 12 juni 2011

Terwijl Engeland slaapt van David Leavitt

 LL,David Leavitt, iets ouder.
Graag gelezen.  Of beter graag herlezen.

Wat geeft er meer plezier dan op een rustige zondag, zonder verplichtingen,  een boek  van je boekenplank  te  plukken waarop zich een beetje stof heeft vergaard en dat boek dan  mee te nemen naar een rustig plekje.  Het is zoals het terug aanhalen van een ietwat verwaarloosde vriendschapsband.  Je kent het boek, je leest niet meer voor het verhaal, je leest  voor de vreugde van het lezen zelf.

Die zondag oogstte ik "Terwijl Engeland Slaapt" van David Leavitt.   De achterflap spreekt nog  van de 'jonge auteur' D. L.  Het boek,  dat is uitgegeven in 1993, veroorzaakte destijds  een rel waarbij de schrijver werd beschuldigd van plagiaat.  In het Verenigd Koninkrijk werd het boek uit de handel genomen.   Voor mij is het gewoon een goed boek, weliswaar vrij somber van toon.

Een oudere en vergeten schrijver schildert ons  zijn jonge leven.    Hij neemt  ons mee naar Londen in de  jaren voor wereldoorlog II,  de verdoken homoseksualiteit, de klassenmaatschappij. Later verplaatst de roman zich naar het Spanje van 1939, verscheurd door de burgeroorlog.  Het is geen vrolijk verhaal, David Leavitt laat zijn hoofdpersonage, Brian Botsford, zien met zijn angsten, zijn kleine kantjes, zijn moed maar ook met zijn lafheid.Je kan in de bib meerdere boeken vinden van David Leavitt (ook in de oospronkelijke engelstalige versie)zie  onze online catalogusbert, uw boekenbeheerder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten