Welkom in onze Holebibibliotheek


Draakplaats 2 - 2018 Antwerpen


www.holebibib.be


Open op zaterdag- en zondagnamiddag van 14u tot 16u

De catalogus kan je via deze link doorzoeken.


dinsdag 17 mei 2011

Met een Roze Pen geschreven

LL,
alvast een eerste reactie van de voorzitter van de holebibib.

een aandachtig publiek
Heb je gemist zondag - maar er waren er wel meer niet.  Jammer, maar 't was (natuurlijk!) weer de moeite waard.  Helaas gewoon te weinig volk, maar we hadden concurrentie (MAS, Open Wervendag...).
 Leen Watzeels

Link naar :
Fotoreportage op de site van het Roze Huis 

uw boekenbeheerder, bert

1 opmerking:

 1. Beste iedereen

  Eerst en vooral mijn zeer gewaardeerde dank aan allen die de voorbije zondag hebben meegeholpen aan de editie van De Roze Pen 2011! In willekeurige volgorde: Philippe (met dank ook voor alle voorbereidende werk!), Alex en Ann (met dank ook voor vervoer!), Sophie (een nieuwe hostess is opgestaan!) en Nadia (onze praktische dame!). En natuurlijk ook de mensen van HRH die erbij waren (Joke! Daniëlle!), én die ervoor gezorgd hadden dat alles netjes was geregeld en afgesproken en gecommuniceerd.

  Dit jaar was het dus in het Atlasgebouw aan de Carnotstraat - een mooie locatie "met veel potentieel" - en dat op zich was al zeker de moeite waard om te komen. De zolder van HRH heeft ook z'n charmes, maar de ruimte van het Atlasgebouw is wijdser en grootser.
  Er was wel wat minder volk dan de voorbije jaren, maar we hadden stevige concurrentie: opening van het MAS, open-wervendag, AIDS candlelight memorial day (Elzenveld - een bezoeker attendeerde mij erop dat we "de doelgroep" op deze manier tot een keuze dwongen tussen 2 uiteenlopende activiteiten in 1 stad... maar onwetend kan men niet zondigen...).
  Soit, er was minder volk, maar daarom niet minder kwaliteit. De eerste lezing over "seks en stigma over de grenzen heen" (Wim Peumans) was inhoudelijk zéér interessant (we krijgen het boek voor onze bib! en ik kan u verzekeren: het is Zeer Degelijk Geschreven!), alleen wat droog gebracht. Vervolgens werd er door Ludwig Apers voorgelezen uit "Melk en Honing", maar helaas, helaas, driewerf helaas: de "artistieke omkadering" middels gedichten van/door asielzoekers bij WISH was weggevallen. Zeer jammer, maar niet aan te doen.
  De pauze werd dan opgevuld zoals pauzes gewoonlijk worden opgevuld (drankje, praatje, en mogelijkheid dit keer tot het bezichtigen van Roots met Taboe), en na de pauze was er de keuze tussen (a) debat over holebi-asielzoekers met oa Bart Stouten (moderator) en Catherine Vuylsteke (u welbekend) of (b) de reportage "Silent Stories" (onlangs op Canvas te zien geweest). Philippe zal u bij gelegenheid meer kunnen vertellen over het debat, ik kan u alleen zeggen dat de reportage mij bij tijd en wijle haast tot tranen heeft bewogen. Eerlijk.

  Tot zover het verslag, voor al degenen die deze Roze Pen hebben moeten ontberen (en voor zij die er wél waren, natuurlijk, maar die kunnen nog zoveel meer aanvullen...).

  Leen Watzeels

  BeantwoordenVerwijderen