Welkom in onze Holebibibliotheek


Draakplaats 2 - 2018 Antwerpen


www.holebibib.be


Open op zaterdag- en zondagnamiddag van 14u tot 16u

De catalogus kan je via deze link doorzoeken.


zondag 6 maart 2011

Roze Pen

Dag LL,

Het secretariaat van het Roze Huis bericht mij dat er nog twee toezeggingen zijn voor de Roze Pen.

-In 2008 stelde de journaliste Catherine Vuylsteke  haar boek 'Onder mannen Het verzwegen leven van Marokkaanse homo's '  voor.
Een even dramatisch als onthullend portret van mensen op zoek naar geluk De fysieke afstand tussen Marokko en Europa is in vogelvlucht nauwelijks meer dan tweeduizend kilometer. De mentale afstand lijkt schier onoverbrugbaar. Voor homo's toch: in Brussel zijn ze met hun liefste welkom in de trouwzaal van het stadhuis en kunnen ze een kind adopteren.
In Casablanca moeten ze 'onder-onder leven', zoals ze dat in het Arabisch zeggen: in het geniep. Hun liefde zit geprangd tussen hchouma (schande) en haram (zonde), om van de potentiële strafrechtelijke vervolging nog maar te zwijgen. Er wordt met de islam geschermd, met schijnbaar onwrikbare tradities en de noodzaak om zich minstens formeel te conformeren aan de groep. Catherine Vuylsteke ging verschillende keren naar Marokko, trok door Europa en tekende er verhalen op van gespleten homolevens.
Deze dame zou naar onze 'Roze Pen' komen samen  met een collega Hanne Phlypo en een film.  De film 'Silent stories' is als het ware een verlengstuk//vervolg/gevolg van  het boek.  Première voor Antwerpen. 

-Wim Peumans, antropoloog aan de universiteit Leuven, komt spreken over  zijn thesis rond seksulele migratie.
http://dagkrant.kuleuven.be/?q=node/8862

uw boekenbeheerder
Bert

Geen opmerkingen:

Een reactie posten