Welkom in onze Holebibibliotheek


Draakplaats 2 - 2018 Antwerpen


www.holebibib.be


Open op zaterdag- en zondagnamiddag van 14u tot 16u

De catalogus kan je via deze link doorzoeken.


zondag 24 oktober 2010

Mannenliefde. Tien liefdesverhalen van Jolien Janzing

Mannenliefde in de Lange landen.

Er bestonden al gelijkaardige boeken in het buitenland maar eindelijk is er nu ook een Nederlands boek over liefdevolle mannenparen: Mannenliefde.  Het boek staat vol gesprekken met bekende mannenkoppels, ondermeer Wim De Vilder en zijn vriend Stefaan Fagot.  De foto's van Lieve Blancquaert staan in het midden van het boek en dus niet bij de gesprekken maar dat doen geen afbreuk aan hun intrensieke kwaliteit.

Louis Couperus en zijn Italiaanse vriend Orlando zijn het laatste mannenpaar uit het boek.  Hun historische liefdesverhaal is het enige 'geconstueerde'  verhaal.  De gesprekken met de bekende Vlamingen en Nederlanders belichten de verschillende facetten van hun leven: hun beroep, hun coming-out of soms ook hun interieur.  Vaak komt de dynamiek van de relaties echter minder uit de verf.  Journaliste Jolien Danzing miste op dat vlak soms kansen.

Het boek is echter zeer lezenswaarrd, alleen  al om uitspraken zoals: "Als je zo intiem met elkaar kunt praten,  als je kunt zeggen, lieve schat ik ben inderdaad verliefd op een ander en ik consumeer het seksueel, dan zit je echt wel in je ziel"  (Kristof, weduwnaar van Robert Long pag. 128)

Ter vergelijking: in het boek 'Men together' beschrijft Anderson Jones 29 zeer verschillende mannenparen.  Het boek is mooi geillustreerd met foto's van David Fields :  een aanrader.

Mannenliefde.  Tien Liefdesverhalen werd geschreven door Jolien Janzing en uitgegeven door uitgeverij Lannoo.    In de holebibib te vinden onder F2020/2491

Alex Scheirs


 Boekbespreking verschenen in De Magneet  - jaargang 13 - winter 2009

Geen opmerkingen:

Een reactie posten